over wouter christiaens

Ik ben in 1970 geboren en opgegroeid in het Brabantse Leende. Later ging ik studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen – toen nog Katholieke Universiteit Nijmegen – waar ik afgestudeerd ben aan de vakgroep Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis. Van 1991 tot 1999 werkte ik voor een welzijnsorganisatie voor jongeren waar ik weerbaarheidsbijeenkomsten leidde en individuele jongeren coachte. Hier is de kiem gelegd voor het coachings- en trainingsvak. Ik doe het al ruim 25 jaar met veel plezier en het verveelt nooit. Dat niet alleen, ik merkte hoeveel zichtbaarheid mijzelf opleverde hoe moeilijk het ook af en toe kan zijn om jezelf te laten zien. De voldoening van jezelf profileren wilde ik ook anderen laten ervaren. Ik snap en weet echter als geen ander dat in de spotlight staan, op de voorgrond treden, op de bühne staan (nog steeds) niet altijd even makkelijk is (maar ook dat het verrekte leuk en kicken is!). 

Na de afronding van mijn studie deed ik historisch onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen maar ik maakte al snel de overstap naar het bedrijfsleven waar ik werkzaam werd als leidinggevende en trainer. Een balletje kan raar rollen. Daarna ging ik werken in de welzijnssector (ik wilde “iets” met mens en maatschappij doen) en werd daar organisatieconsultant en projectleider.

In 2004 richtte ik Bureau Christiaens op waarmee ik me toelegde op coaching, trainingen, trainingsacteren en projectmanagement. In 2005 organiseerde ik een evenement in het kader van het 2000-jarig bestaan van Nijmegen. 

Gezien mijn werkervaring in de profit en de non-profit sector weet ik het beste uit beide werelden te combineren: vraaggericht versus aanbodgericht, efficiëntie versus persoonlijke betrokkenheid, geld verdienen versus idealisme. Mijn specialismen liggen op de gebieden zichtbaarheid en zelfprofilering en keuzes maken in je professionele (en dus ook jouw privé-) leven. Ik heb diverse trainingen gevolgd bij onder meer Paul Postma Marketing Consultancy, de Boertiengroep en Gijswijt Organisatie & Opleiding op het gebied van coachings- en trainingstechnieken, communicatievaardigheden en management. Ook neem ik deel aan intervisiegroepen voor coaches, trainers en trainingsacteurs.

Ik ben ook te vinden op:
www.linkedin.com/in/wouterchristiaens
en
www.twitter.com/@wchristiaens

Daarnaast heb ik voor Bureau Christiaens een Facebookpagina: www.facebook.com/bureauchristiaens

Speciaal voor hoogopgeleide, ambitieuze vrouwen heb ik het label Vrouw In de Lift opgericht. Zie hiervoor www.vrouwindelift.nl.

Speciaal voor lectoren aan hogescholen (universities of applies sciences) heb ik samen met Twiga Communicatie het label Lector Et Emergo opgericht. Klik op www.lectoretemergo.nl voor meer informatie. 

Wouter Christiaens is officieel CRKBO-geregistreerd.